AB Eskilstuna Byggmetall grundades 1969 och är ett dotterbolag till Nystedts Plåt & Smide som varit verksamt inom metallbearbetning sedan 1930-talet.
Verksamheten har sedan starten varit inriktad mot tillverkning av dörrar, fönster och väggsektioner i metall. I början av åttiotalet inleddes arbetet med att ta fram en serie brandklassade produkter, vilket resulterade i att företaget sedan mitten av åttiotalet kunnat erbjuda typgodkända dörr- och fönsterpartier. Innehav av typgodkännandebevis ställer krav på en dokumenterad egenkontroll vilket också infördes vid denna tid och som sedemera anpassats till ISO 9000-serien.
Bolaget har under flera år erhållit högsta möjliga kreditbetyg, AAA, från kreditbedömningsorganet Dun & Bradstreet.

Vi är 12 anställda med fördelning på försäljning, konstruktion, ekonomi, produktion och montering.

Bolagets huvudsakliga kunder utgörs av byggföretag, fastighetsbolag, landsting, stat, kommuner, industrier och bostadsrättsföreningar. Användningsområdet är t ex sjukhus, skolor, kontor, bostadshus och butiker. Geografiskt sett arbetar vi över hela Sverige med tyngdpunkt i Mälardalsregionen.
Vår målsättning är, och har alltid varit, att erbjuda kunden en produkt som fungerar även efter lång tids användning. Erfarenhetsmässigt innebär detta, i kombination med ett minimalt underhållsbehov, den bästa totalekonomin för slutanvändaren. Bevis för att vi lyckats nå denna målsättning är att frekvent använda dörrar på bl a sjukhus fortfarande fungerar oklanderligt, efter mer än 25 års användning.

KontakterReferenserProdukterForetaget